Een eigen webstek is tegenwoordig een absolute noodzaak voor elk bedrijf. Veel mensen gaan immers meer en meer via de computer op zoek naar informatie. Het bedrijf dat essentiële informatie omtrent haar activiteiten kan aanbieden, heeft meer kans op mogelijke nieuwe klanten of leden. De investeringen zijn heel wat minder omvangrijk dan reclame via een ander medium en is de klok rond voor de klant beschikbaar op het moment dat hij het wenst te consulteren.

 

Rolif design bouwt snel ladende, betaalbare, mooi ogende websites voor kleine en middelgrote ondernemingen.

 

Wij ontwerpen statische websites, maar ook dynamische websites. Alles is mogelijk gaande van een gastenboek, dynamisch fotoalbum, automatische nieuwsbrieven, agendafuncties, site-statistieken, zoekfunctie, ... De opmaak is steeds in CSS (cascading style sheets) waardoor je gemakkelijk, met een paar aanpassingen, het gehele uiterlijk van een site verandert.

 

Onze werkwijze

Het is meestal beter om uw site in verschillende fasen op te bouwen.
Het bepalen van uw doelgroep is een belangrijk punt, ook het bepalen van uw domeinnaam.

 

Wij maken een proeflayout klaar die beschikbaar is op een geheim adres zo kan je zelf ten alle tijde de bouwevolutie van je webstek meevolgen en aan de hand hiervan mogelijke wijzigingen voorstellen.

Verder proberen we het gebruik van de site steeds zo eenvoudig mogelijk te houden, want niet iedereen is een even ervaren surfer en iedereen moet toch je "huis" in al zijn glorie kunnen bewonderen.

 

De laatste stap is de promotie van uw website. We zorgen ervoor dat alle grote zoekmachines (bv. google, msn, yahoo, ...) jouw site terugvinden. Dit is misschien wel de belangrijkste stap, die het meest vergeten wordt, en zeg nu zelf, wat heb je aan een mooi huis als niemand je weet wonen? Bij de ontwikkeling van uw website worden de volgende stadia doorlopen:

 

informatiefase

In overleg worden vragen beantwoord zoals:

voorontwerp

Rolif design maakt een voorontwerp van de site en toont een voorbeeld van de layout. Alle designs zijn layered photoshop files die vanaf de grond af opgebouwd worden. Indien nodig passen wij deze aan totdat u volledig tevreden bent, pas daarna gaan wij door met de volgende fase.

 

uitbouwen van de site

Na uw goedkeuring van het voorontwerp en de layout bouwt rolif design de eigenlijk site integraal. De .css en .php code wordt geschreven. Je kan steeds het "optrekken" van de site volgen op een geheime locatie.

 

online zetten

De site wordt effectief op het internet geplaatst op een server en we linken je domeinnaam aan deze server. Databases worden gekoppeld. Tevens omvat deze fase het opnemen van trefwoorden in de website en het aanmelden van de site bij de zoekmachines.

 

eventueel opvolging/bijsturing van de site

Na oplevering blijven we, indien gewenst, steeds een nazorg leveren. Zoekresultaten dienen immers constant opgevolgd te worden.

 

Even samengevat

Wij bieden de volgende diensten aan:

 

webdesign op maat

Rolif design creëert snelle, duidelijke, gemakkelijk navigeerbare en professionele websites die werken met de meest gangbare scherminstellingen en de bezoeker niet overladen met nodeloos zware animaties of geluidjes.

Het grafisch design wordt immers afgewerkt tot in de puntjes, geoptimaliseerde afbeeldingen worden verwerkt tot een aantrekkelijk grafisch geheel.

 

domeinnaam

Je eigen domeinnaam is jouw adres op internet. Dit adres (bijv. de URL www.mijnnaam.be) kun je niet alleen gebruiken voor je eigen website, maar biedt je tevens de mogelijkheid om van je emailadres iets heel persoonlijks te maken. Wij registreren niet alleen .be-namen maar ook .com / .org / .net / .nl ... behoren tot de mogelijkheden.

 

webhosting

Hosting heb je nodig om een website op het internet te kunnen plaatsen. Door middel van een webhostingaccount huur je als het ware hardeschijfruimte en dataverkeer, wat nodig is om een website draaiende te houden.

 

website restyling

Heb je aan het prille begin van het 'internettijdperk' een website laten ontwikkelen? De huidige technieken gaan vele malen verder dan toen. Daardoor is een website restyling beslist noodzakelijk. Weer helemaal gerestyled is uw website een ideaal middel om uw potentiële klanten ervan te overtuigen bij jouw bedrijf op de juiste plek te zijn. Dit gaat natuurlijk alleen maar als je website een traktatie voor het oog is...

 

aanmelden van uw website bij de zoekmachines

Een mooie website is géén garantie voor veel bezoekers! Internetgebruikers die op zoek zijn naar uw producten of diensten gebruiken steeds vaker een zoekmachine om informatie te vinden ter oriëntatie.
Zoekmachineoptimalisatie zorgt ervoor dat uw doelgroep uw website vindt tijdens de zoektocht naar product- of dienstinformatie.

Om potentiële klanten aan te trekken is het essentieel dat uw website een hoge positie heeft in de belangrijkste zoekmachines voor de meest optimale trefwoorden!

 

Bekijk ons portfolio (zie bovenaan op deze site) en overtuig je van onze kwaliteit. Het is een kleine investering die je snel terugwint.

 

Contacteer ons zodat we samen kunnen bekijken of wij de geschikte partner zijn voor uw volgende website.